Vai Tu zināji, ka eksistē sardīņu dakšiņa?
Šī mazā, elegantā dakšiņa tika radīta 19. gadsimta beigās kā praktisks un estētisks rīks konservēto sardīņu baudīšanai. Tās smalkie zari ļāva izcelt trauslo zivi no eļļas vai mērcēm, nesabojājot tās formu un nesasmērējot rokas.
Tās bija ļoti iecienītas Francijā, Anglijā un ASV, kur sardīņu konservi bija delikatese.
Mazā izmēra, šaurā forma un precizitāte padara to par ideālu sabiedroto arī mūsu iecienītajām kūpinātajām brētliņām – tieši tā es to izmantoju savā virtuvē.
Sardīņu dakšiņas bieži bija daļa no izsmalcinātiem galda piederumu komplektiem un bieži tika izgatavotas no sudraba vai niķeļa.
Un zini ko? Latvijā šī dakšiņa lieliski der šprotēm!
Šodien sardīņu dakšiņas ir īsts kolekcionāru retums, bet dažkārt vēl tiek ražotas – kā vintage stilā ieturēts, praktisks akcents īpašiem gadījumiem.