Karote Ikriem
Vēsturiski ikri ir cieši saistīti ar Krieviju — jau cara laikos tie bija augstākās aristokrātijas lepnums. Melnie ikri tika pasniegti kristāla bļodās, līdzās šampanietim un siltajiem ēdieniem.. Tā bija īsta greznības izpausme.
Taču, lai saglabātu šo smalko garšu, laika gaitā radās izpratne - metāla karotes var ietekmēt garšas nianses. Pat dārgais sudrabs oksidējas un atstāj metālisku piegaršu. Tādēļ Eiropas galmos sāka izmantot perlamutra jeb mātespērles karotītes — estētiskas, neitrālas un delikātas.
No Krievijas līdz Francijai, no galma līdz modernām degustācijām — ikri kļuvuši par starptautisku delikatesi, un šī mazā karotīte šeit ir kļuvusi neaizvietojama.